"Седемте решения" - Анди Андрюс

"Седемте решения" - Анди Андрюс


Брой страници: 222
Година на издание: 2014г.
Издателство: SkyPrint

"Седемте решения" - Анди Андрюс
Първата книга на Анди Андрюс, до която се докоснах е "Проницателят". След нея знаех, че ще прочета и други книги от същиия автор. Ревю за нея може да прочетете на:
                                   https://tedypan.blogspot.com/2018/10/blog-post_18.html

"Седемте решения" е книга, която силно предизвика моя интерес. Това е книга за себепознание и усъвършенстване. Тя е написана в същия достъпен, ясен и непретенциозен стил, както и предишните му книги. Но тази книга се чете доста по-трудно. Структурирана е в 9 основни глави - въведение и заключение и 7 решения, които са подробно разписани. Всяка глава е със съдържание от 20-30 страници.

Книгата е обвързана до някаква степен със "Съкровищата на пътешественика". Но ако не сте я чели, не е проблем, защото това не е продължение на друга книга. Просто има примери от нея и би се разбрала по-лесно, ако се четат една след друга.

Във всяка глава има отделени по-важни изречения, както и упражнения към читателя, които спомагат за разбирането и прилагането на наученото от дадена глава. Това не е книга, която просто се прочита и забравяме за нея. Това е книга, в която са обобщени работещи модели на вече изпитани и проверени методи. Хубаво е да се правят упражненията последователно, като се отдели достатъчно време за тях и да се записват в отделна тетрадка. Това би помогнало за пълното усвояване на написаното и приложение точно за нашата ситуация.

"Седемте решения" - Анди Андрюс

В живота си вероятно използвате едно или няколко решения от книгата, без да знаете за тях, а за други - не сте се замисляли дори. Писането на упражненията обаче ще спомогне за включването на даденото решение в живота ви.

Книгата е подходяща за хора, които обичат да се обръщат към себе си, да се анализират и усъвършенстват. Възрастта, в която може да се чете е субективна, но може би е подходяща от тинейджъри до хора в зряла възраст. 

Заключение: Препоръчвам книгата. Това е чудесно попълнение към всяка семейна библиотека.  


Оценка10/10

Comments

Popular Posts