Богинята в теб - Сиера Бендър, д-р Джеф Миглоу

"Богинята в теб" - Сиера Бендър, д-р Джеф Миглоу  


Брой страници: 400
Година на издание: 2016г.
Издателство: AMG Publishing

"Богинята в теб"

Здравейте, богини :) Днес приключих "Богинята в теб" и вече имам пълни и сигурни впечатления за книгата. Знаете ли, че всяка жена може да бъде богиня?! Това може да звучи на някои от вас странно, но щом прочетох книгата, се убедих в това. 

Авторката започва книгата с личната си история. Това не е поредното заглавие, което търси сензация, или бърза продажба. Това е кауза за баланса в жената, за ин и ян енергиите. Сиера Бендър е събрала знания, с които организира "Тренировъчен лагер за богини". Благодарение на него помага на много жени да намерят хармонията в себе си. 

Четири са основните акценти в книгата:
  • Духовното тяло
  • Менталното тяло
  • Емоционалното тяло
  • Физическото тяло
Тези основни тела трябва да се развиват в този ред. Всяка промяна в живота идва от първата фаза, която е осъзнаването. Без осъзнаване няма как да разберем върху какво да работим и как точно да го постигнем. Описани са подробно качествата на здравото духовно тяло, както и на нездравото такова. Има въпроси, които ни насочват как да се справим с възникналата ситуация. От друга страна д-р Мигдоу описва какви са признаците на болното душевно тяло и какви физически заболявания провокират. На помощ идват и примери от практиката на хора, чиито истории могат да помогнат на четящите.

Това, което на мен лично ми хареса в книгата е, че има тестове във всеки раздел, които може да се правят отново на всеки 1-2 месеца и благодарение на тях, всеки може сам да себе си да следи развитието си. Следват тренировки за развитие на духовното тяло, медитации, молитви, билки и накрая йога пози, които са подходящи за практика. 

"Богинята в теб"

Следват и другите три тела (ментално, емоционално, физическо), като подредбата е сходна. Женският дух в действие е обобщаваща глава. Накрая има 3 страници мнения на жени за книгата. 

Препоръчвам книгата! Може да се препрочита през определено време и да бъде полезна в различен етап от живота. Би помогнала с насоките си за правилното развитие в четирите аспекта.

Заключение: Книгата е подходяща за жени от 16 до 116 години. Считам, че всяка би намерила нещо за себе си, което да я допълни и обогати. Книгата може да бъде прочетена и от мъже, за да разберат по-добре женската същност. 

Оценка10/10


Comments

Popular Posts