Шампоан Balea Med Ultra Sensitive

Шампоан Balea Med Ultra Sensitive 

Обикновено при смяна на сезоните, кожата на главата започва леко да ми се лющи. Не прилича на пърхот, по-скоро някаква форма на себорея. Но винаги ми минава, благодарение на маски и силна хидратация. Това обикновено ми показва, че не съм пила достатъчно вода. При кожен проблем обикновено проблемът идва отвътре и трябва точно да се диагностицира какъв е, за да може да се предпише адекватно лечение. 

Много често хора, които имат проблемна кожа искат да се намажат с нещо и пъпките да изчезнат за няколко дни, но продължават консумацията на майонеза например всеки ден, както и на шоколад. Това са някои от храните, които провокират появата на пъпчици. Така е и с косата. Никой козметичен продукт не може да замени балансирано хранене, приемане на витамини и всички нужни вещества на организма, за да се чувства здрав. Това е и причината ревютата за този вид козметика да са силно субективни, но все пак ще споделя моите впечатления, поради честите въпроси от Ваша страна :)

Шампоан Balea Med Ultra Sensitive се продава само в дрогериите DM. Това е една от марките на бранда. Опаковката е стабилна, капачката се затваря плътно и е с вместимост 250ml. Цената е символична около 3лв. На опаковката пише, че шампоанът е с нежна почистваща формула за чувствителен скалп. Освен това е за ежедневна употреба. Дерматологично тестван и хипоалергенен продукт, препоръчан от германската асоциация за алергии и астма.

Пише, че НЕ съдържа:
  • парфюм
  • парабени
  • оцветители
  • силикони
Това е много трудно да се случи, особено при продукт от 3 лева. Продуктът е сулфатен. Консистенцията на шампоана е плътна и безцветна. Прави хубава пяна, измива добре. При всеки шампоан, който ползвам, измивам косата си 2 пъти. 

Продуктът съдържа доста глицерин, намира се на трето място в състава. Ето и снимка на целия състав:


състав на Balea Med Ultra Sensitive

Това, което не ми хареса е, че косата ми след измиване стоеше доста суха. С боядисана коса съм, имам и руси участъци, затова трябва да ползвам балсам или маска задължително след измиване. Употребата на продукт с парфюм или силикони обезмисля този. Затова другия път ще проверя дали Balea предлага нещо подходящо за след шампоана. 

Заключение: Бих го купила отново, но с подходящ балсам :)








Comments

Popular Posts