5 навика на високо стойностната жена

 


1. Ежедневна грижа за себе си;

Много пъти от мои клиенти чувам изречението "Нямам време за себе си". Това обикновено е началото на множество проблеми в семейството. Преумората, изживявавенто, като жертва и желанието и другите да правят жертви, създават дисбаланс в цялата система. Важно е жената да отделя време и грижа за себе си, така и децата ѝ се научават да правят същото, а мъжът до нея я цени и уважава. Винаги човек може да намери 30 минути на ден само за себе си. Това може да се случи рано сутрин, когато останалите спят, или вечер преди да си легне. Важно е грижата за себе си да бъде външна и вътрешна. Много често се наблюдава само едната при конкретна жена. Полагането на усилия трябва да бъде за външния вид и за вътрешното състояние на баланс и душевен мир. 


2. Подредена и организирана;

Ако къщата ви е разхвърляна, дрехите са навсякъде и не сте бърсали прах от 10 дни, време е да започнете. Жената, която цени себе си живее в порядък и красива обстановка. Тя не би позволила всичко да е навсякъде. Подредбата в дома е работа на жената. Само тя има онзи вроден усет за хармония и само тя може да създаде уют на семейството си. Няма значение колко струват къщата, мебелите, обзавеждането. Всеки може да организира пространството така, че то да бъде приятна и релаксираща обстановка на живеещите в нея и те да се прибират вечер с радост и нетърпение.


3. Приятно ухание;

Стойностната жена ухае приятно и ненатрапчиво, както и всичко около нея. Подберете си хубав парфюм, според сезона и използвайте с мярка. Много е важно домът да ухае на чистота и свежест, така че подбетере аромати, които ви предлагат това усещане - прах за пране, омекотител(ако ползвате), почистващи препарати. Друга прекрасна идея са етеричните масла. Може да инвестирате в дифузер, така в домът ви винаги ще ухае приятно.


4. Работа върху себе си;

Класната жена винаги се стреми към развитие и учене на нови неща. Тя не е многознайка без покритие. Тя чете книги, намира нови рецепти за здравословна храна, ходи на семинари и се опитва да бъде по-добра версия на себе си. Гледането на сериали по 5 часа на ден и губенето на време в клюки не са нейни занимания. Човек, който учи нови и интересни неща винаги има какво да разкаже и сподели като опит. Точно това я прави винаги приятна компания за събеседниците си.


5. Е дружелюбна и доверчива;

Понякога е доста трудно да се доверяваме на хората около нас. Особено, когато сме натрупали негативен опит. Но това, че един човек е злоупотребил с доверието ни, не значи че това се отнася за всички останали. Много е важно човек да се научи да поставя правилно границите си и да не разрешава да бъде нарушавано личното му пространство и вътрешен мир. Но подобното привлича подобно. Ако сме по-дружелюбни, очакваме най-доброто от околните и се опитваме да им се доверяваме, те ще се стремят да отговорят на нашите очаквания. Така че, класната жена е доверчива, без да бъде глупава и дружелюбна, без да ѝ бъдат нарушавани стандартите на живот.


Кои са твоите навици, с които се гордееш като жена?

Ако искате да се свържете с мен, може да ме намерите тук:




Comments

Popular Posts