Домашен ексфолиант за тяло

ексфолиант за тяло

Тъй като по-голямата част oт козметиката, която се продава е пълна с консерванти и вещества, които са силно токсични за човешкото тяло, реших да ползвам колкото се може по-естествени съставки. Ползвам тази рецепта от няколко месеца и съм сигурна в ефекта, който има върху тялото ми. Прави се за 2 минути, а съставките са налични във всеки дом, така че това я прави още по-лесна. Освен това е много евтин вариант.


Съставки за 1 доза:

  • 2 дози утайка от кафе (ако не пиете 3 с.л. кафе)
  • 1 с.л. едра сол (може и кафява захар)
  • 1 ч.л. зехтин или кокосово масло
  • 1 ч.л. мед
  • 1-2 капки етерично масло (по желание, може и без него)
  • съд за смесване


Едрата сол е естествен кристал и има свойството да пречиства. Освен дребните й частички, които почистват мъртвите клетки, тя избавя тялото ни от натрупаната негативна енергия. Все пак ако не искате да слагате едра сол, може да я замените с кафява захар.

Най-добре е да използваме стъкло навсякъде, вместо пластмаса, но ако стои в банята, от гледна точка на безопасност е по-добре да е пластмасово бурканче с капак. Кафето е много енергизиращо, така че ексфолиантът не е добре да се използва късно вечер. Има ободряващо действие. 

Продуктите са за една доза. Хубаво е да ексфолираме тялото си веднъж на 7-10 дни. Ако го правим по-често, може да предизвикаме кожно раздразнение. Тъй като няма консервант(освен меда, който е в минимални количества) сместа може да издържи около 2 седмици преди да мухляса. Ето защо аз си я приготвям непосредствено преди употреба. 


Ти обичаш ли домашни рецепти или предпочиташ готови продукти? Кои са любимите ти?

За въпроси, мнения и препоръки може да ме намерите в 



Comments

Popular Posts