Къде губя енергията си? (Част 2)

Къде губя енергията си?



Жената има енергия, ако всеки ден се сблъсква с радост и животът й носи удоволствие. 
Ако ставаш от леглото с идеята, че имаш още 1 ден, изпълнен с трудности и неприятни задължения - то още със ставането губиш енергия.  

Някои хора се раждат с повече енергия, други - с по-малко. Но има неща, които всеки може да прави, така че да я запази и повиши. 

Упражнение:
Направи тази таблица и попълни 4-те колони с неща, за които се сещаш. Отдели поне 10 минути, помисли хубаво. После анализът ще помогне за това какви действия да предприемеш.

1. Харесвам и
правя
2. Не харесвам и
не правя
3. Не харесвам и
правя
4. Харесвам и
не правя













Първата и втората колона повишават енергията.
Ако живееш главно чрез третата и четвъртата колона, вероятно си нещастна и губиш енергия постоянно. Но това, че ти не обичаш да правиш нещо, не означава, че така е и с другите. Научи се да молиш за помощ и да делегираш права. Нека това, което за теб е мъка, да се върши от тези, които обичат да го правят. 

Помислете какво може да добавите в първите 2 колони и какво да премахнете от 3 и 4-та.

И последно, но не по важност: Отделете си време за себе си сутрин. Между 10 и 30 минути време САМО за теб! Може би обичаш да се гримираш по-дълго време, или да си направиш по-интересна прическа. Може би обичаш да четеш няколко страници от любимата си книга, или да си приготвиш здравословна закуска. Въжможностите са безкрайно много. Избери това, което най-много ти харесва и го превърни в сутрешен ритуал. Ти го заслужаваш!

Пример: Когато се събудя и се измия, винаги си правя чаша чай. Това е моят ритуал сутрин и отделям 30 минути да го изпия и да планирам деня си. Обичам да го правя при пълна тишина и спокойствие. Без телефони, телевизор, музика и други електронни и отвличащи устройства. Това е моят начин да се настроя за деня и да го започна по приятен начин. А и пиенето на чай сутрин има редица ползи за организма, така че съчетавам полезното с приятното.

Много хора не си разрешават време за себе си и се обвиняват, дори ако си помислят да го направят. Казват ми: „Аз имам толкова задължения, имам дете, трябва да бързам за работа. Как ще отделям време за себе си?“ Разбирам, че е така, но това са оправдания. Щом ти сама не можеш да отделиш 10 минути за себе си, защо тогава другите да го правят? Жената получава това от другите, което сама счита че заслужава. И щом няма да отделиш няколко минути за себе си и спокойствието си, тогава не очаквай, че другите ще го направят за теб.

Тук навлязох малко в темата за приоритетите в живота, която е много голяма и ще отделя специално време и пространство за нея :)


Какъв е твоят сутрешен ритуал?

За въпроси, мнения и препоръки може да ме намерите в Instagram и Facebook :)




Comments

Popular Posts