Коледни бисквитки с джинджифил и канела


Коледни бисквитки

Необходими продукти:

  • 3 големи яйца
  • 125гр. масло
  • 5 с.л. захар
  • 150 гр. мед
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 2 с.л. канела
  • 2 с.л. джинджифил
  • около 500 гр. брашно
  • кора от лимон/портокал по желание

Начин на приготвяне:

Рецептата е много лесна. Маслото се разтопява и се оставя да се охлади. Добавя се захарта и се разбива хубаво с миксер. Добавят се яйцата. Внимавайте маслото да не е още топло, защото ще ги пресече. Слагат се мед, канела, джинджифил и сода. Малко по малко се добавя пресятото брашно. Количеството му е ориентировъчно. То зависи от големината на яйцата, от маслото и т.н. Може да се настърже кора от цитрус, аз пропуснах тази стъпка. Замесва се тесто, което се оставя да престои в хладилник около час. След това се разточва на около 5мм дебелина и с формички или чаша се отрязват сладките. Пекат се върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 10 минути.


Bon appétit! :)

За още вкусни рецепти може да ме откриете във Facebook и Instagram :)

Comments

Popular Posts