Коледни бисквитки с джинджифил и канела
Коледни бисквитки |
Необходими продукти:
- 3 големи яйца
- 125гр. масло
- 5 с.л. захар
- 150 гр. мед
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 2 с.л. канела
- 2 с.л. джинджифил
- около 500 гр. брашно
- кора от лимон/портокал по желание
Начин на приготвяне:
Рецептата е много лесна. Маслото се разтопява и се оставя да се охлади. Добавя се захарта и се разбива хубаво с миксер. Добавят се яйцата. Внимавайте маслото да не е още топло, защото ще ги пресече. Слагат се мед, канела, джинджифил и сода. Малко по малко се добавя пресятото брашно. Количеството му е ориентировъчно. То зависи от големината на яйцата, от маслото и т.н. Може да се настърже кора от цитрус, аз пропуснах тази стъпка. Замесва се тесто, което се оставя да престои в хладилник около час. След това се разточва на около 5мм дебелина и с формички или чаша се отрязват сладките. Пекат се върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 10 минути.
Bon appétit! :)
За още вкусни рецепти може да ме откриете във Facebook и Instagram :)
Bon appétit! :)
За още вкусни рецепти може да ме откриете във Facebook и Instagram :)
Comments
Post a Comment