Как да сбъдвам мечтите си в 5 стъпки (Част 1)

Как да сбъдвам мечтите си в 5 стъпки
(Част 1)



Всички ние имаме мечти, но само малък процент от хората ги превръщат в реалност. Защо? Какво отличава едната група хора от другата? Хората, които сбъдват мечтите си, ги превръщат в цели, а целите се постигат с действия и категоричност. Ако просто седнем и си мислим "Колко хубаво би било, ако..." и нищо не правим, нашите желания ще си останат просто поредната фантазия. Сигурно познавате хора, които искат нова работа, но от 5 години са на старата, на същата позиция. Вероятно обясняват на приятелите си, как "един ден" ще направят крачката напред. Но този един ден никога не идва и времето просто си минава. Или познавате човек, който все иска да има нова връзка, но не излиза на срещи, не се запознава с хора и прекарва петък и събота вечер с родителите си вкъщи. Или двойки, които искат да създадат семейство, но отношенията им се разтягат години наред и те имат едни и същи проблеми, които никога не разрешават. Мога да продължавам списъка, но предполагам схванахте идеята.

Ако си един от тези хора - чудесно! Сега имаш прекрасната възможност да промениш това точно сега!
Повтори 3 пъти на глас: 

             "Аз категорично решавам да променя живота си и започвам от сега.

Няма универсално правило какви са мечтите на хората, разделени по полове. Но понеже всеки е изграден от женска и мъжка енергия, спрямо това може да се направи следния извод:



Първа стъпка: Да се осмелиш да заявиш мечтите си пред себе си на глас; 
Вземи си красива тетрадка и пиши всичко, което искаш да постигнеш. Направи го СЕГА в този момент, не след карантината, не в понеделник, не в началото на месеца :) Нали казахме, че ключовите думи са действие и категоричност.

Най-често срещаните мечти на хората са:
  • да имам щастливи отношения 
  • да имам мечтаната работа
  • да създам щастливо семейство
  • да живея на ново място
  • да бъда щастлив и реализиран
  • да пътувам (място)
  • може разбира се да има много други

Втора стъпка: Да направиш план за действие;
Напиши как може да постигнеш това. 

Ако мечтата е "Да бъда щастлив.
Как ще разбереш, че си я постигнал? 
Какво конкретно трябва да се случи? 
Какви действия си предприел? 
Какво те спира по пътя? 
Какво ти пречи да направиш това, което искаш да направиш? 


Трета стъпка: Раздели този план на малки точки и започни последователно да работиш по изпълнението им. След всяко постижение, се награждавай с нещо. 


Четвърта стъпка: Сложи си срокове! Това е абсолютно задължително и не го пропускай! Искам да имам семейство, но когато - тогава, или след 20 години, не са срокове. Човек може да се запознае с половинката си, да изградят хармонични отношения за 1-2 години. Така че, ако всеки ден мислиш за нещо, то е крайно време да започнеш работа по него. Наистина!


Пета стъпка: Действай!
Няма нужда от други пояснения. Просто започни всеки ден да правиш нещата от този план, който си състави. Без отлагане, без оправдания, без овъртане. Нищо не се случва от самосебе си. Дори така да изглежда отстрани при хората, които имат това, което ти искаш да имаш, те са положили усилия това да стане. Направи го и ти!


Понеже всяко начало е трудно и изисква подкрепа, разбиране и насърчаване, в затворената ни група във Facebook "Любовта прави съединението, а съединението прави силата!" може да задавате въпроси и да споделяте резултатите си. Групата е безплатна.


За въпроси, мнения и препоръки може да ме намерите в Instagram и Facebook :)













Comments

Popular Posts