"Излекувай тялото си" - Луиз Хей (Ревю)

 "Излекувай тялото си" - Луиз Хей 


Брой страници: 144
Година на издание: 1998г.
Издателство: Кибеа

"Излекувай тялото си" - Луиз Хей

След като прочетох една книга на Луиз Хей, исках да се докосна и до други нейни. Чудех се с коя да продължа и просто избрах едно заглавие, без дори да чета анотацията. Оказа се, че може би е било по-разумно да прочета двете книги в противоположна последователност :)

Луиз Хей написва първо "Излекувай тялото си" през 1982г. Две години по-късно се появява книгата "Излекувай живота си". Тя е допълнено и разширено издание с много практики и техники за саморазвитие и работа с утвърждения. И двете книги съдържат тази прословута таблица, с която може би е най-известна. Много хора я ползват постоянно за справка и дори я носят в чантата със себе си, за да могат по всяко време да я ползват. 

"Излекувай тялото си" - Луиз Хей

В "Излекувай тялото си" има цял раздел от 18 страници, в които е наблегнато за проблеми само с гръбначния стълб. В наше време се наблюдават все повече хора с проблеми в стойката, болки в кръста и други неприятности, тръгнали именно от гръбнака. Тук се дават възможни обяснения за тези изменения. 

Самата Луиз Хей казва, че нейните методи обобщават около 90% от проблемите, които могат да възникнат. Тя не отхвърля традиционната медицина, а работи заедно с нея. Сгрешените мисловни модели, които са записани в подсъзнанието на човек, могат да предизвикат появата на същия здравословен проблем, след като вече е бил излекуван. 

Радвам се, че открих тези книги. Искам да прочета също така и "Силата е в теб", както и "Мисли за сърцето". Още от дете съм имала ситуации, при които медицината е нямала обяснение и лечението е било трудно или неефективно. В комбинация с утвърждения и вероятна причина за физическото проявление, човек по-лесно би решил здравословните си проблеми. 

Знам, че този тип четива са с много крайни мнения. Обикновено хора, които не са имали такъв тип проблеми, няма да разберат посланието. Мога само да им кажа, че са късметлии и трябва да бъдат благодарни на това, че са здрави и че се чувстват добре. Вероятно на тях тази книга не им е необходима в този момент.


Заключение: Препоръчвам книгата. Бих я прочела като първа книга на Луиз Хей. След това за по-пълна представа бих препоръчала "Излекувай живота си". Авторката е уникална по рода си и книги с този тип тематика са рядкост. 



 А ти прочел ли си нещо от Луиз Хей?

За въпроси, мнения и препоръки може да ме намерите в Instagram и Facebook :)





Comments

Popular Posts