„Коледни пожелания и бисквитени целувки“ – Джени Хейл (Ревю)

"Коледни пожелания и бисквитени целувки" - Джени Хейл

Брой страници: 320
Година на издание: 2017г.
Издателство: Хермес

„Коледни пожелания и бисквитени целувки“ – Джени Хейл

Още е ноември месец и сме далеч от празниците, но на мен вече ми се четат книги на коледна тематика. Исках да направя ревю на някои от тях, за да може по-лесно да направите избор за себе си :) 

Имам списък от книги, но се спряхна Джени Хейл. Авторката има 5 книги, като 3 от тях са на коледна тема, останалите 2 - на лятна. Още миналата година бях загледала "Коледни пожелания и бисквитени целувки" и исках да я прочета. Направих заявка в библиотеката и се оказа, че е свободна. 

„Коледни пожелания и бисквитени целувки“ – Джени Хейл

Книгата се състои от 29 глави + епилог, шрифтът е приятен, листовете  - жълтеникави. За мен това е традиционен съвременен роман, който обаче може да допринесе за атмосферата на Коледа. Засегнати са темите за семейство, уют, разлика в класите и пари, преследване на мечтите. В крайна сметка човек каквото и да прави, вечер се прибира при семейството си. А какво е Коледа? Хората, които обичаш да са заедно, независимо къде живеят. Книгата е много динамична. Не е от тези, които 300 страници се върти около едно събитие и на човек му става досадно и му се доспива, докато чете. 

Когато взимам съвременна художествена книга, не чета цялата анотация. Много често от нея може човек лесно да предвиди какво ще се случи и това да развали удоволствието от четенето. Не случайно в този тип ревюта не искам да засягам подробно темите, а просто да дам мнението си, като читател. Освен това всеки може да се впечатли от различни ситуации в текста, в зависимост от темите, които го вълнуват в момента. 

„Коледни пожелания и бисквитени целувки“ – Джени Хейл

Ако искате да се потопите в магията на Коледа, "Коледни пожелания и бисквитени целувки" би била чудесен избор. Датчаните използват думата хюга за много различни занимания, но имат специална дума за коледна хюга. Това е особено магичен момент от годината и човек би било добре да се възползва от него, за да прекара вълшебни празници :)

Заключение: Препоръчвам книгата за жени, които искат по-скоро да усетят коледния дух.


А за теб какво е Коледа?

За въпроси, мнения и препоръки може да ме намерите в Instagram и Facebook :)












Comments

Popular Posts