Пай със сини сливи от New York Times


Пай със сини сливи

Пай със сини сливи е американски сладкиш от New York Times. Това е лесен начин да приготвите сезонен сладкиш с плодове, който е с неповторим вкус. Рецептата е много лесна и се прави само в 1 съд + използването на миксер. Ето какво е нужно за направата му.

Необходими продукти:

  • 115 гр. масло
  • 150 гр. захар
  • 2 бр. яйца
  • 1 щипка сол
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 120 гр. брашно
  • около 7-8 бр. сини сливи
  • 1 ч.л. канела
  • 1 с.л. захар за посипване на сливите

Начин на приготвяне:

Първо се слага поразмекнатото масло, като към него се добавя захарта. Разбива се много добре с миксер.

Пай със сини сливи

След това се добавят едно по едно яйцата. Важно е всичко да се смеси много добре, като захарта се разтопи изцяло. Това се случва с по-продължително бъркане.

Пай със сини сливи

Добавяме солта, бакпулвера и пресятото брашно.

Пай със сини сливи

Получава се гъста и лепкава смес, която се изсипва в тависка с хартия за печене. Ако нямате такава, може да намазните и набрашните тавичката.

Пай със сини сливи

Отгоре се нареждат половинките измити и почистени сини сливи. Пая се поръсва с канелата и захарта, като захарта е добре да се концентрира в отворите на костилките. След изпичането тя се разтопява съвсем.

Пай със сини сливи

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса С за около 45 минути. Времето за печене зависи от фурната, така че наблюдавайте и най-добре пробвайте с изпитания метод на суха клечка :)

Пай със сини сливи

Пай със сини сливи
Пай със сини сливи


Bon appétit! :)





Comments

Popular Posts