|
Пай със сини сливи |
Пай със сини сливи е американски сладкиш от New York Times. Това е лесен начин да приготвите сезонен сладкиш с плодове, който е с неповторим вкус. Рецептата е много лесна и се прави само в 1 съд + използването на миксер. Ето какво е нужно за направата му.
Необходими продукти:
- 115 гр. масло
- 150 гр. захар
- 2 бр. яйца
- 1 щипка сол
- 1 ч.л. бакпулвер
- 120 гр. брашно
- около 7-8 бр. сини сливи
- 1 ч.л. канела
- 1 с.л. захар за посипване на сливите
Начин на приготвяне:
Първо се слага поразмекнатото масло, като към него се добавя захарта. Разбива се много добре с миксер.
|
Пай със сини сливи |
След това се добавят едно по едно яйцата. Важно е всичко да се смеси много добре, като захарта се разтопи изцяло. Това се случва с по-продължително бъркане.
|
Пай със сини сливи |
Добавяме солта, бакпулвера и пресятото брашно.
|
Пай със сини сливи |
Получава се гъста и лепкава смес, която се изсипва в тависка с хартия за печене. Ако нямате такава, може да намазните и набрашните тавичката.
|
Пай със сини сливи |
Отгоре се нареждат половинките измити и почистени сини сливи. Пая се поръсва с канелата и захарта, като захарта е добре да се концентрира в отворите на костилките. След изпичането тя се разтопява съвсем.
|
Пай със сини сливи |
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса С за около 45 минути. Времето за печене зависи от фурната, така че наблюдавайте и най-добре пробвайте с изпитания метод на суха клечка :)
|
Пай със сини сливи |
|
Пай със сини сливи
|
|
Пай със сини сливи |
Bon appétit! :)
Comments
Post a Comment