"Да изживееш своя ИКИГАЙ" - Ектор Гарсия, Франсеск Миралес (Ревю)

 "Да изживееш своя ИКИГАЙ" - Ектор Гарсия, Франсеск Миралес 


Брой страници: 254
Година на издание: 2018г.
Издателство: Gnezdoto
"Да изживееш своя ИКИГАЙ" - Ектор Гарсия, Франсеск Миралес

Книгата е с меки корици, но въпреки това е много удобна за носене в чантата и четене по всяко време. Шрифтът е приятен и достатъчно голям, листовете са дебели и леко жълтеникави. 

"Да изживееш своя ИКИГАЙ" е продължение, или иначе казано втора част на книгата "ИКИГАЙ, тайните на Япония за дълъг и щастлив живот". Книгите са свързани, но могат да се четат и самостоятелно. Втората част, за която искам да ви разкажа днес, е пътуване през 35 гари. Двамата автори пътуват, за да съберат най-точните сведения как да постигнем икигай. Но какво е точно икигай? Казано най-просто - това, което ни кара да ставаме от леглото сутрин и ни зарежда през деня.  Тук във всяка отделна глава (гара) има описания и конкретни практики, които да приложим в личния и професионалния си живот, за да можем да се развиваме и надграждаме. Книгата не е теория и празни приказки, а е пълна с работещи техники и примери. Тя ни дава насока как да развием определен аспект от живота си. 


"Да изживееш своя ИКИГАЙ" - Ектор Гарсия, Франсеск Миралес

Добре е при четене на книжката, да се заредим с лист и химикал, за да можем да изпълняваме упражненията в момента на четене и да си записваме резултатите. Само с четене едва ли ще се постигне кой знае какво. Книгата е лека и се чете бързо. Може би ще е по-ефективно, ако се чете всеки ден по 1-2 гари и се записват в тетрадка резултатите. Всяка глава е дълга около 4-5 страници. Това спокойно може да е старт на новия ден, докато пиете кафе, или вечер преди лягане. В нея ще се открият доста интересни идеи как да разнообразите ежедневието си, да развиете нов полезен навик, или да откриете себе си точно в този момент, когато вероятно много хора се губят в многото информация, която ги засипва ежеминутно. 

Книгата е забавна, развлекателна и положителна. Няма да ви натовари, или да ви накара да се чувствате зле, че не правите нещо както трябва. Тя просто дава нови гледни точки и идеи как да подобрите живота си. Изборът си е изцяло ваш :)

А Вие как постигате своя икигай?

Заключение: Книгата е полезна и може да се препрочита периодично. Препоръчвам я за хора, които искат да развиват себе си, готови са да правят упражнения и искат да гледат от хубавата страна :)

Оценка10/10


Comments

Popular Posts