Пилешки късчета с доматен сос



Пилешки късчета с доматен сос


Необходими продукти:
  • 500 гр. пилешко бяло месо
  • 2 с.л. лъжици брашно брашно за овалване  
  • 1 с.л. галета по желание
  • 1 бурканче мариновани гъби
  • 1 с.л. краве масло
  • 1/2 ч.ч. бяло вино или розе
  • олио за пържене
  • 1 ч.л. риган
  • магданоз
За соса: 
  • 2 с.л. лютеница
  • 2-3 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. захар
  • 3 скилидки чесън
  • 50 мл. вода

Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на малки парчнца или ленти. Овалват се в брасното и галетата и се пържат в сгорещен тиган. Добавят се гъбите, нарязани на жулиени. Когато месото е добре запържено до златисто, се слагат маслото, виното и ригана. Оставя се да къкри на тих огън.

Пилешко месо
 
През това време се прави соса. Всичко от горните съставки се разбърква добре. По желание може да се пасира. Добавя се към пилето и се изчаква няколко минути, докато сосът се сгъсти. След като ястието е готово, се поръсва с наситнен магданоз. 

За гарнитура може да се направи варен ориз, или картофено пюре :)

Пилешки късчета с доматен сос и ориз


Bon appétit! :)


Comments

Popular Posts