Пилешки късчета с доматен сос
Необходими продукти:
- 500 гр. пилешко бяло месо
- 2 с.л. лъжици брашно брашно за
овалване
- 1 с.л. галета по желание
- 1 бурканче мариновани гъби
- 1 с.л. краве масло
- 1/2 ч.ч. бяло вино или розе
- олио за пържене
- 1 ч.л. риган
- магданоз
За соса:
- 2 с.л. лютеница
- 2-3 с.л. соев сос
- 1 ч.л. захар
- 3 скилидки чесън
- 50 мл. вода
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се
нарязва на малки парчнца или ленти. Овалват се в брасното и галетата и се
пържат в сгорещен тиган. Добавят се гъбите, нарязани на жулиени. Когато месото
е добре запържено до златисто, се слагат маслото, виното и ригана. Оставя се да
къкри на тих огън.
Пилешко месо |
През това време се прави
соса. Всичко от горните съставки се разбърква добре. По желание може да се
пасира. Добавя се към пилето и се изчаква няколко минути, докато сосът се
сгъсти. След като ястието е готово, се поръсва с наситнен магданоз.
За гарнитура може да се
направи варен ориз, или картофено пюре :)
Пилешки късчета с доматен сос и ориз |
Bon
appétit! :)
Comments
Post a Comment