|
Домашни пълнозърнести бисквити |
В магазините се продават най-различни неща, но аз не намирам подобие на тези бисквити. Хубавото при тях е, че се правят много лесно. Могат да се съхраняват може би седмица в метална кутия за сладки, или в буркан. Не знам колко точно дни стават за ядене, защото винаги до към 5-тия ден вече са свършили. Стават за закуска, за добавка към кафето, за друга топла напитка, за десерт, просто за ей така :)
Необходими продукти:
- 115 гр. масло
- 140 гр. кафява захар
- 1 яйце
- 1 ванилия
- 1/2 пакетче бакпулвер
- 200 гр. пълнозърнесто брашно (аз предпочитам на СофияМел)
- шоколадови капки, ядки, стафиди (каквото обичате)
Начин на приготвяне:
Първо се разтопява маслото на водна баня и се смесва със захарта. Когато леко изстине, добавяме внимателно разбитото яйце и ванилията. Задължително е маслото да не е горещо, защото яйцето ще се сготви. Слагаме бакпулвера и брашното. Накрая ядките или шоколада, каквото сме преценили. Ако изберем стафиди, може предварително да ги натопим в червен ром за няколко часа.
След като тестото е готово, оформяме го във формата на салам и режем бисквитите на еднакви парчета по около 1см. дебелина.
|
тесто, под формата на салам |
|
нарязаното тесто на равни части |
Приплескваме леко и редим върху хартия за печене на разстояние една от друга. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.
|
бисквитки, готови за печене |
|
след 10 минути печене |
|
готовите домашни пълнозърнести бисквити :) |
Bon appétit! :)
Кои са вашите любими бисквитки?
Comments
Post a Comment