Домашни пълнозърнести бисквити


Домашни пълнозърнести бисквити

В магазините се продават най-различни неща, но аз не намирам подобие на тези бисквити. Хубавото при тях е, че се правят много лесно. Могат да се съхраняват може би седмица в метална кутия за сладки, или в буркан. Не знам колко точно дни стават за ядене, защото винаги до към 5-тия ден вече са свършили. Стават за закуска, за добавка към кафето, за друга топла напитка, за десерт, просто за ей така :)

Необходими продукти:

  • 115 гр. масло
  • 140 гр. кафява захар
  • 1 яйце
  • 1 ванилия
  • 1/2 пакетче бакпулвер
  • 200 гр. пълнозърнесто брашно (аз предпочитам на СофияМел)
  • шоколадови капки, ядки, стафиди (каквото обичате)

Начин на приготвяне:

Първо се разтопява маслото на водна баня и се смесва със захарта. Когато леко изстине, добавяме внимателно разбитото яйце и ванилията. Задължително е маслото да не е горещо, защото яйцето ще се сготви. Слагаме бакпулвера и брашното. Накрая ядките или шоколада, каквото сме преценили. Ако изберем стафиди, може предварително да ги натопим в червен ром за няколко часа.

След като тестото е готово, оформяме го във формата на салам и режем бисквитите на еднакви парчета по около 1см. дебелина.

тесто, под формата на салам

нарязаното тесто на равни части

Приплескваме леко и редим върху хартия за печене на разстояние една от друга. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.

бисквитки, готови за печене

след 10 минути печене

готовите домашни пълнозърнести бисквити :)


Bon appétit! :)

Кои са вашите любими бисквитки?

Comments

Popular Posts