Организиране на сватба (ЧАСТ 1)

Планиране на сватба

Сватба

Сватбата е важен момент в живота на всеки човек и планирането й може да бъде много приятно или крайно досадно. Как ще се случи зависи само от Вас и собствените ви стандарти. 

Когато планирахме нашата сватба със съпруга ми, предварително търсих материали по темата. Оказа се, че няма почти нищо полезно като насоки и действахме според нашите разбирания. Точно затова реших да напиша тази публикация, защото считам че може да бъде полезна на други двойки. 

Какво се предлага на пазара?
Множество реклами на какво ли не - нужно и ненужно. Освен това информацията е доста хаотична. Ако сте решили да ползвате агенция, обикновено нещата стават по-лесно откъм план, но са по-скъпи и накрая може да не са така, както вие сте искали. Както всяко нещо и тук има плюсове и минуси. Изберете това, което считате за по-приятно и по-правилно за Вас самите.

Има няколко вида сватбени списания, които са на цена около 5-10 лева. Аз си купих едно такова, защото мислих, че ще ми бъде полезно. За съжаление не беше така. Разгледах го за по-малко от 5 минути. Това, което открих вътре бяха снимки на сватбени рокли, ресторанти и фотографи. Като плюс мога да отбележа, че бяха посочени координатите на тези услуги. В общият случай това бяха услуги, подходящи за територията на София, както и булчински салони в Асеновград. 

Всеобщи впечатления бяха, че всеки очаква това да е събитие, планирано година напред във времето. На нас това ни се стори не само излишно, но и безмислено. Общо взето се очаква от Вас следното:
  • за избор на рокля - поне 3 месеца преди събитието;
  • за избор на букет - поне 1 месец преди това;
  • за избор на ресторант - от 3 до 6 месеца преди това, може и повече;
  • за избор на дата - ако искате да е събота или неделя на май месец, около 1 година преди това;
  • за избор на халки - около 40 дни преди това;

Всичко това е нужно да бъде спазено, ако искате да се омъжите точно на конкретна дата, да бъдете точно в конкретен ресторант (който е желан и от много други двойки), да ви снима точно определен фотограф.

Смятам да направя още две публикации, за да разгледам вариантите: 
  1. малка сватба, планирана за кратко време;
  2. голяма сватба, планирана за месеци напред;

Вие как си представяте този ден?










Comments

Popular Posts