Как да избираме продукти за коса?


Perfect hair

В търговската мрежа се предлагат най-различни продукти за коса. Как обаче да изберем тези, които са най-подходящи за нас?

  1. Определяме тип на косата и купуваме продукти САМО за нашия тип коса - Моята е къдрава, леко суха в краищата, боядисана с изсветлени кичури, бавносъхнеща. За да бъдат къдриците подредени и красиви, а не стърчащи и разпилени, са нужни хидратиращи продукти, както употребата на масла. Така че четете етикетите и ползвайте само това, което отговаря на вашите изисквания.
  2. Редуваме употребата на сулфатен и безсулфатен продукт - Сулфатните продукти измивах в дълбочина и увреждат повече косата. Не е добре да се използват за ежедневна употреба. Безсулфатните шампоани са щадящи и измиват деликатно. За моята коса съм установила, че е най-добре да редувам употребата им.
  3. Избираме продукт по състава и нуждите ни, а не по аромата - Това, че даден продукт мирише на цветя, цитруси или друго, каквото обичаме, не е критерий за качество. Ако искате парфюм, купете си, вместо да търсите продукти, които да ароматизират. В идеалния случай парфюмът се намира последен в състава на опаковката или изобщо липсва. Ако е в голямо количество това не е добър индикатор. Много парфюм се ползва обикновено, за да "маскира" комбинацията от не добър състав. Освен това в големи количества може да предизвика алергии и дразнене по кожата.
  4. Взимаме това, което е подходящо за нас - Ако имате права и тънка коса, шампоанът, от който вашата приятелка е много доволна (но тя е с къдрава и плътна коса), няма да работи за вас. 
  5. Пазаруваме разумно - Импулсивните покупки, вследствие на реклама или желание да се пробва нещо ново, понякога не водят до нищо добро. 

А вие как избирате продукти за коса?




Comments

Popular Posts