"Човекът в търсене на смисъл" - Виктор Франкъл

"Човекът в търсене на смисъл" - Виктор Франкъл



Брой страници: 200
Година на издание: 2013г.
Издателство: Хермес

"Човекът в търсене на смисъл" - Виктор Франкъл

Това ще си остане един вечен въпрос, който вълнува много хора. Какъв е смисълът и защо човек живее? Не са ли всичките тези години едно търсене на правилната мярка за нещата?

Тази книга е изключително ценна. 

Разделена е на 3 части, като всяка е отделна за себе си. Първата част е описание на живота в концентрационен лагер, през очите на човек, попаднал там и по стечение на обстоятелствата, който се е спасил. Той е лекар в направление психиатрия. През цялата първа част са вметнати и разсъждения, засягащи онзи висш смисъл, към който мнозина се стремят. Книгата е трудна за четене, ако човек подходи прекалено буквално към нея. През по-голямата част от нея, въпросите, които са зададени са доста универсални. По моя оценка книгата ще е актуална и след 50 години. 

Втората част е описание на някои състояния. Аз лично я прочетох много бързо и ще препрочитам отново, защото сама за себе си открих много интересни неща в нея. Третата част е Послепис.

Книгата изобилства от цитати, които заслужава да бъдат разгледани. Ето някои от тях:

цитат 1


цитат 2


Подходяща е за хора в по-осъзната и зряла възраст. При едни това е 20, при други 40 и т.н. Много зависи от нагласата на човек към света и какво открива за себе си, като важно. За мнозина тази книга може би никога няма да представлява интерес.

Заключение: Книгата е подходяща за хора, които обичат да четат качествена и задълбочена литература.

Оценка10/10



Comments

Popular Posts