"Престъпление и наказание" - Фьодор Достоевски

"Престъпление и наказание" - Фьодор Достоевски


Брой страници: 602



"Престъпление и наказание"

Ако трябва да използвам само едно определение за тази книга, то това е феноменална! Книгата се чете трудно. Не е от онзи тип класики от 500 страници, които си прочел за 2 дни. Това е книга, която поражда доста въпроси за размишление, освен това е меланхолична и тягостна в повечето време. "Престъпление и наказание" е динамична с описаните истории и случки. Героите в нея са разнообразни и събитията са непредвидими, така че интересът на читателя със сигурност се поддържа през цялото време.

Книгата е чудесна, но не е за всеки. Познавам доста хора, които са я изоставяли, защото търсят нещо за развличане, а това няма да се получи от точно това четиво. Не е подходяща и за приспиване, просто защото е вероятно след една прочетена глава да не може да заспите.

И въпреки това защо ми хареса? Защото тази книга предлага сюжет, герои, стил, динамика, момент на изненада, смисъл. Със сигурност бих прочела и други произведения на автора.


Заключение: Препоръчвам книгата. Чудесно четиво е за хора, които обичат да четат смислени сюжети с подбрани изразни средства.

Оценка10/10

Вие чели ли сте нещо на Достоевски? Какво Ви е мнението за творчеството му?




Comments

Popular Posts