Тирамису без яйца
Тирамису |
Има много рецепти за тирамису. Оригиналната е със сурови яйца. Понеже аз не обичам такъв вид продукти без термична обработка, предлагам рецепта за вариация на тирамису. Получи се много лесно и се прави бързо. От този десерт се получават 8 или 10 порции. Зависи колко големи обичате да са парчетата :) Ето и рецептата.
Време за приготвяне: около 30 минути
Необходими продукти:
- бишкоти
- 200мл. еспресо
- 200мл. течна сметана
- 100гр. черен шоколад (може и млечен, но става доста по-сладко)
- 400гр. маскарпоне
- 50гр. пудра захар
- 1 ванилия
- какао за поръсване
Съставките, които аз използвах |
Начин на приготвяне:
Направете кафето и оставете да изстине. През това време направете 2-та крема.
Крем 1: Разбива се сметаната с миксер, като се започва от по-ниска степен и се увеличава към по-висока. Добавя се настъргания шоколад и се размесва леко.
Крем 2: Разбиват се отново с миксер маскарпонето захарта и ванилията.
Крем 2 и Крем 1 |
Взима се подходяща тавичка и се подреждат ред бишкоти, потопени в кафето, ред от крем 2 и ред от крем 1. Така до изчерпване на съставките. Поръсва се с какао, аз предпочитам да е такова за сладкиши, понеже е по-горчиво. Престоява 1 нощ в хладилник, за да стегне и е готово.
подредба |
Тирамису |
Bon appétit! :)
Comments
Post a Comment