Паста Болонезе / Pasta Bolognese



Паста Болонезе / Pasta Bolognese

Това е една от любимите ми рецепти, а става толкова бързо. Нужни са не повече от 30 минути, а крайният резултат е винаги чудесен, защото няма къде да се сгреши в тази рецепта :) 

Време за приготвяне: около 30 минути

Необходими продукти:

  • олио за пържене
  • 250 грама кайма (каквато обичате, оригиналната рецепта е с телешко)
  • 1 малка глава лук
  • 4 скилитки чесън
  • половин настърган морков
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 200 мл. смлени домати
  • мащерка
  • риган
  • черен пипер
  • 250 гр. спагети/макарони/паста (каквото обичате)
  • вода за варене
  • настърган кашкавал за поръсване (може и пармезан)

Начин на приготвяне:
В сгорещено олио се слага накъсаната кайма и се запържва до златисто. Добавят се наситнения лук, нарязаните скилитки чесън, моркова и се бърка, докато водата на зеленчуците изври. Слагат се червният пипер и доматите веднага след това. Оставя се да къкри на тих огън. Пет минути преди да е готов сосът, се добавят подправките по ваш вкус. Може да сложите и щипка сол. Аз считам, че в каймата има достатъчно, затова не слагам. 
Във вряща вода се слага пастата и се вари според указанието на пакета. След като е готова, се добавя и соса към нея и за 3-4 минути се готвят заедно. 
Сервират се топли с пармезан или кашкавал :)

Bon appétit! :)

Comments

Popular Posts