Паста Болонезе / Pasta Bolognese
Паста Болонезе / Pasta Bolognese |
Това е една от любимите ми рецепти, а става толкова бързо. Нужни са не повече от 30 минути, а крайният резултат е винаги чудесен, защото няма къде да се сгреши в тази рецепта :)
Време за приготвяне: около 30 минути
Необходими продукти:
- олио за пържене
- 250 грама кайма (каквато обичате, оригиналната рецепта е с телешко)
- 1 малка глава лук
- 4 скилитки чесън
- половин настърган морков
- 1 ч.л. червен пипер
- 200 мл. смлени домати
- мащерка
- риган
- черен пипер
- 250 гр. спагети/макарони/паста (каквото обичате)
- вода за варене
- настърган кашкавал за поръсване (може и пармезан)
Начин на приготвяне:
В сгорещено олио се слага накъсаната кайма и се запържва до златисто. Добавят се наситнения лук, нарязаните скилитки чесън, моркова и се бърка, докато водата на зеленчуците изври. Слагат се червният пипер и доматите веднага след това. Оставя се да къкри на тих огън. Пет минути преди да е готов сосът, се добавят подправките по ваш вкус. Може да сложите и щипка сол. Аз считам, че в каймата има достатъчно, затова не слагам.
Във вряща вода се слага пастата и се вари според указанието на пакета. След като е готова, се добавя и соса към нея и за 3-4 минути се готвят заедно.
Сервират се топли с пармезан или кашкавал :)
Bon appétit! :)
Във вряща вода се слага пастата и се вари според указанието на пакета. След като е готова, се добавя и соса към нея и за 3-4 минути се готвят заедно.
Сервират се топли с пармезан или кашкавал :)
Bon appétit! :)
Comments
Post a Comment