Лесна торта с един блат


Лесна торта с 1 блат

Това е рецепта за бърза торта с един блат и пудинг без печене.  Прави се само с един блат и отгоре се изсипва крема. Не е нужно да се правят няколко реда. Тортата е добре да престои няколко часа в хладилник, за да се смесят вкусовете. Формата, които съм използвала e с d = 26 cm, но може и да се ползва по-малка форма, просто тортата ще е по-висока.

Време за приготвяне: около 2 часа + престой в хладилник

Необходими продукти:

за блата:
  • 1 яйце
  • 160 гр. захар
  • 100 мл. олио
  • 200 мл. прясно мляко
  • 1/2 пакетче бакпулвер
  • 140 гр. брашно
  • 70 гр. смлени орехи
за крема:
  • 2 пакетчета пудинг ванилия
  • 6-8 лъжици захар
  • 800 мл. прясно мляко
  • 1 ванилия
  • 80-100 гр. меко масло


Начин на приготвяне:

Разбива се яйцето на пяна. Прибавят се едно по едно захарта, олиото, млякото, пресятото брашно с бакпулвера. След всяка съставка се разбърква добре с миксер. Слагат се орехите. Ако искате да се усещат повече, ги оставете на по-едри парченца. Ние ги харесваме ситно смляни. 

Готовата смес се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Готовият блат изстива без да се вади от формата! 

Пудингът се прави по описанието му. Оставя се да изстине, като се бърка периодично, за да не хване коричка. Маслото се разбива с миксер, прибавя се и готовия крем. Бърка се до получаване на хомогенен и пухкав крем. Изсипва се върху изцяло изстиналия блат и се слага в хладилника поне за 2 часа, но най-добре за 1 нощ. 

Декорира се по желание. Аз обичам да слагам настърган черен шоколад :)

Лесна торта с един блат

Bon appétit! :)


Comments

Popular Posts