Веган / Арменски сладки
Веган / Арменски сладки |
Много време търся сладки, които са без масло, яйца, мляко. Най-накрая намерих такива, които са много вкусни, а също така имат малко количество захар. Разкошни са, ето и рецептата.
Време за приготвяне: 20 минути
Време за печене: 30 минути
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. олио
- 1 ч.ч. вода
- 1 щипка сол
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ванилия (по желание)
- 3 ч.ч. брашно
- 1 кутийка локум
- орехи
- пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
В подходящ съд се слагат олиото и водата на котлон да кипнат. Добавят се внимателно солта и содата, защото започва да пръска. Пресятото брашно се изсипва наведнъж при течността и се бърка енергично с дървена лъжица или силиконова. Може да се добави ванилия за аромат. Готогово тесто се оставя да изстине.
През това време се нарязват орехите и локума. Оформят се топчета от тестото, като в средата им се слага от плънката (орехче и локум).
Готовите сладки се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса върху хартия за печене за около 30 минути.
Още топли се овалват с пудра захар. Сервират се в чиния, поръсени с още пудра захар, ако желаете.
За тези продукти при мен се получиха 44 броя сладки.
През това време се нарязват орехите и локума. Оформят се топчета от тестото, като в средата им се слага от плънката (орехче и локум).
Готовите сладки се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса върху хартия за печене за около 30 минути.
Изпечени сладки |
За тези продукти при мен се получиха 44 броя сладки.
Comments
Post a Comment