Веган / Арменски сладки


Веган / Арменски сладки

Много време търся сладки, които са без масло, яйца, мляко. Най-накрая намерих такива, които са много вкусни, а също така имат малко количество захар. Разкошни са, ето и рецептата.

Време за приготвяне: 20 минути
Време за печене: 30 минути

Необходими продукти:
  • 1 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 щипка сол
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ванилия (по желание)
  • 3 ч.ч. брашно
  • 1 кутийка локум
  • орехи
  • пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
В подходящ съд се слагат олиото и водата на котлон да кипнат. Добавят се внимателно солта и содата, защото започва да пръска. Пресятото брашно се изсипва наведнъж при течността и се бърка енергично с дървена лъжица или силиконова. Може да се добави ванилия за аромат. Готогово тесто се оставя да изстине. 
През това време се нарязват орехите и локума. Оформят се топчета от тестото, като в средата им се слага от плънката (орехче и локум). 
Готовите сладки се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса върху хартия за печене за около 30 минути. 

Изпечени сладки
Още топли се овалват с пудра захар. Сервират се в чиния, поръсени с още пудра захар, ако желаете. 
За тези продукти при мен се получиха 44 броя сладки.

Bon appétit! :)

Comments

Popular Posts