Чийзкейк с боровинки (Classic cheesecake)
Чийзкейк |
Класически чийзкейк е любима моя рецепта. Много обичам скадкия вкус, съчетан с леко киселото сладко от боровинки. Това е много вскусен и много лесен десерт, който всеки може да си направи сам. Продуктите са за 12 парчета, във форма с размер d=26 cm.
Време за приготвяне: 20 минути
Време за печене: около 1 час
Необходими продукти:
- 350 гр. бисквити (аз използвах бисквити "Еверест с орехи")
- 100 гр. масло
- 3 големи яйца
- 180 гр. захар
- 600 гр. крема сирене
- 1 ванилия
- бурканче сладко от боровинки
Начин на приготвяне:
В блендер бисквитите се смилат на трохи. Разтопява се масло на водна баня. Бисквитите се разбъркват с маслото. В подходяща форма се изсипва бисквитената смес, като се притиска към дъното така, че да се получи гладка повърхност. Тавичката се прибира в хладилник за да стегне.
В дълбока купа се разбиват яйцата със захарта и ванилията, прибавя се и крема сиренето. Бърка се с миксер, докато се получи хомогенен и пухкав крем.
Кремът се изсипва върху бисквитите и се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса.
Сладкишът е готов, когато стените са добре изпечени, а средата леко мърда при разклащане на съда. В моята фурна това време беше около 1 час. Всяка фурна е различна, така че не мога да дам точно време.
Когато чийзкейкът поизстине, се намазва със сладкото и се прибира в хладилника да стегне. Най-добре е да минат поне 4-5 часа преди консумация. За по-добър резултат - 1 нощ.
Bon appétit! :)
В дълбока купа се разбиват яйцата със захарта и ванилията, прибавя се и крема сиренето. Бърка се с миксер, докато се получи хомогенен и пухкав крем.
Кремът се изсипва върху бисквитите и се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса.
Сладкишът е готов, когато стените са добре изпечени, а средата леко мърда при разклащане на съда. В моята фурна това време беше около 1 час. Всяка фурна е различна, така че не мога да дам точно време.
Когато чийзкейкът поизстине, се намазва със сладкото и се прибира в хладилника да стегне. Най-добре е да минат поне 4-5 часа преди консумация. За по-добър резултат - 1 нощ.
Bon appétit! :)
Comments
Post a Comment