Как да печелим приятели и да влияем на другите - Дейл Карнеги

"Как да печелим приятели и да влияем на другите" - Дейл Карнеги

Издателство: Кибеа
Брой страници: 315
Моето издание е от 2010г.

"Как да печелим приятели и да влияем на другите" - Дейл Карнеги

Цитати от книгата:
"Проявявайте уважение към мнението на другия."
"Бъдете добър слушател."
"Проявете развиране към идеите и желанията на другия."

"Как да печелим приятели и да влияем на другите" е феноменална книга на Дейл Карнеги. Това е от "полезните книги", които ти дават много, които те развиват и които те карат да правиш повече, отколкото си правил. Тове не е книга за манипулация, или която те учи как да лъжеш другите, така че да постигаш собствените си цели. Това е една нова гледна точка, с множество примери показващи какво дразни другите и защо е добре да правим или да не правим нещо.

Много често човек копира модели. Копира модел от родителите си, от средата в училище, от средата на работа. Да, но това че близък до нас човек прави нещо, не го прави правилно. "Как да печелим приятели и да влияем на другите" ни учи как да бъдем хора, как да общуваме с околния свят правилно и здравословно. Всички тези синтезирани знания от Карнеги ни помагат да сме по-добри в нещата, които правим, по-спокойни и по-уверени в общуването си.

Книгата е подходяща за хора на всякаква възраст. Разделението е на 4 части, като всяка засяга различна тема. 
  1. Основни техники в общуването;
  2. 6 начина да накарате хората да ви харесват;
  3. Как да печелите другите на своя страна;
  4. Лидерството - как да променяте другите, без да ги обидите и да предизвикате негодувание;
Тези принципи са общовалидни за всички хора. Бих се радвала, ако бях прочела книгата преди години :) Много неприятности би си спестил човек. 

За тези, които са научили много от практика, книгата също би била полезна. Това ще даде увереност, че вървите в правилната посока. След всяка глава има извлечен принцип. В края на всяка от 4-те части има обобщение на всички принципи. 

Книгата се чете лесно. Стилът е разбираем и много достъпен. Всичко изказано, като правило е подкрепено с няколко примера. Накрая в няколко страници е описан животът на Дейл Карнеги. Това дава допълнителна мотивация на човек за стремеж към промяна, за развитие и самоусъвършенстване.













Comments

Popular Posts