"Малък наръчник по ХЮГА" - Майк Викинг

"Малък наръчник по ХЮГА" - Майк Викинг

Издателство: Хермес
Брой страници: 288
Издание: 2017г.

"Малък наръчник по ХЮГА"

"Малък наръчник по Хюга" е луксозна книга с твърди корици. Използваната хартия е дебела и бяла. Книгата съдържа множество снимки. Като недостатък мога да посоча това, че трудно се отваря докрай, за да се чете спокойно от нея. А ако се прегъне по-силно, ще се разруши видът й. Аз лично харесвам по-тънки листове за по-лесна употреба. 

"Малък наръчник по ХЮГА"

"Малък наръчник по ХЮГА" е книга за живота на датчаните. Какво е "хюга" и как да я постигнем? Отоворите на тези въпроси ще се открият именно тук. Тази книга е разделена на 14 глави. Тя обяснява подробно какво представлява хюга и как се е превърнала в начин на живот на хората в Дания. Книгата изобилства от интересни факти, статистически данни, примери и илюстрации. Това е книга за хора, които обичат да четат за други култури, да си създават приятна атмосфера и да обръщат внимание на детайлите около себе си. Книгата предлага какво ли не - идеи за обзавеждане, рецепти за храни и напитки, дори информация, свързана с хюга облеклото.


За Хюга за важни нематериалните неща и равноправието. Хора, които говорят повече от другите, опитват да се самоизтъкват и да привличат внимание, или парадират с материалното по някакъв начин развалят хюга. Тук от важност са баланса, спокойствието и почивката. За атмосферата допринасят правилното осветление и свещите, гледката от прозореца, топлите напитки. Облеклото е удобно, ненатрапчиво, обикновено в тъмен цвят. За едно хюга преживяване са най-важни хората и заниманията, които правят - пикник на плажа, приготвяне на обща вечеря, разходка сред природата. 

Освен това карането на колело е основна дейност и начин на предвижване на 45% от датчаните. Това е много голям процент по мое мнение и ако повече хора го правят, значително би се подобрило състоянието на въздуха :) 

Книгата е интересна и забавна. Чете се бързо. Съдържа множество енциклопедична информация. Не очаквайте история с или излишни обяснения. Книгата съдържа факти и идеи. Носи едно положително усещане и заради това е подходяща за хора с позитивен начин на мислене, които обичат да си създават приятни моменти и обръщат внимание на всеки детайл. Ако не харесвате това, нямате всеме или го смятате за глупост, вероятно книгата няма да ви достави удоволствие. 

Заключение: Препоръчвам книгата. Това е чудесно попълнение към всяка семейна библиотека.  Може да се взимат идеи за дома и за създаване на уютна атмосфера.
Оценка10/10


Comments

Popular Posts