Сладкиш Негърче
Сладкиш Негърче |
Този сладкиш е един от любимите ми и става много бързо. Приготвя се на 2 етапа - пече се кексово тесто и после се залива с какаова глазура. Чудесен избор за нещо лесно и много вкусно.
Време за приготвяне: 15 минути
Необходими продукти:
За кексовото тесто:
Начин на приготвяне:
За кексовото тесто:
- 2 яйца
- 1,5 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.л. сода
- 0,5 ч.ч. олио
- 1,5 ч.ч. брашно
- 2 с.л. какао
За глазурата:
- 125 гр. масло
- 6 с.л. захар
- 3 с.л. вода
- 2 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Рзбиват се яйцата със захарта. Прибавя се млякото, предварително разбъркано със содата. Добавят се олиото и пресятото брашно. Накрая се слага и какаото. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Може да сложите хартия за печене, ако нямате - намазнена и набрашнена тавичка.
Докато сладкишът се пече, се приготвя глазурата. В касерола на водна баня се разтопяват маслото и захарта. След като се получи хомогенна смес, се добавят водата и какаото. Негърчето се залива с глазурата, след като се е поохладило.
Bon appétit! :)
Comments
Post a Comment