Сладкиш Негърче


Сладкиш Негърче

Този сладкиш е един от любимите ми и става много бързо. Приготвя се на 2 етапа - пече се кексово тесто и после се залива с какаова глазура. Чудесен избор за нещо лесно и много вкусно.

Време за приготвяне: 15 минути

Необходими продукти:

За кексовото тесто:

  • 2 яйца
  • 1,5 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.л. сода
  • 0,5 ч.ч. олио
  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 2 с.л. какао



За глазурата:
  • 125 гр. масло
  • 6 с.л. захар
  • 3 с.л. вода
  • 2 с.л. какао


Начин на приготвяне:

Рзбиват се яйцата със захарта. Прибавя се млякото, предварително разбъркано със содата. Добавят се олиото и пресятото брашно. Накрая се слага и какаото.  Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Може да сложите хартия за печене, ако нямате - намазнена и набрашнена тавичка.

Докато сладкишът се пече, се приготвя глазурата. В касерола на водна баня се разтопяват маслото и захарта. След като се получи хомогенна смес, се добавят водата и какаото. Негърчето се залива с глазурата, след като се е поохладило. 

Bon appétit! :)

Comments

Popular Posts