Сред лимоновите дръвчета

"Сред лимоновите дръвчета"- Надя Маркс

Издателство: Кръгозор
Брой страници: 286
Издание: 2018г.
"Сред лимоновите дръвчета", Надя Маркс

Книгата е от новия и така популярен жанр Чиклит (Chick Lit). Това е жанр от художествената литература, който засяга съвременната жена и всичко свързано с нея - връзки, семейство, работа, начин на живот. Тези книги се отнасят най-често към сегашния момент. Обикновено главната героиня е на възраст 20-30г. и е устремена към кариерата си. Много често сюжетите се въртят около търсене на важните неща в живота.

"Сред лимоновите дръвчета" е история подходяща за съвременната жена, по време на ваканционен период или почивка. Това не са книги, които цъфтят с кой знае какви литературни достойнства. Аз често ги наричам "книги за губене на време". Когато ми се чете нещо лежерно предпочитам такъв жанр книга, отколкото да гледам романтична комедия примерно.

В книгата са заложени две сюжетни линии, които се разказват едновременно. Като се започва с главната героиня и съвсем тривиалната история за изневярата на мъжа й, мислите и чувствата, които я обземат през този период. После се засяга личния живот на родителите й и дълго пазените тайни, които излизат наяве толкова късно в живота й.

Книгата се чете леко. По-голямата част от историята се развива на лятна почивка в Гърция. Въпреки това се засягат моменти по време на войната и в тази си част историята не е никак захаросана, както предвещава корицата и заглавието. Историята има развитие, има моменти на изненада и това отличава книгата от други в този жанр.

Заключение: Препоръчвам книгата. Чудесна е за почивните дни, или за ваканция. 

Оценка: 10/10 ако сравнявам с други книги от този жанр 


Comments

Popular Posts