Mеденки
От дозата, която съм описала се получават около 120 броя от горната големина, която е колкото монетата на 1 левче. Хубавото е, че колкото повече стоят, толкова по-вкусни стават. Добре е да се съхраняват в метална кутия или друг затворен съд (буркан). Орехчетата могат да се сложат и в самото тесто. Ето и необходимите съставки :)
Време за приготвяне: 15 минути
Време за печене: 15-20 минути
Необходими
продукти:
- 3 броя яйца (Аз избирам размер
L, но може да сложите, каквито имате)
- 200 гр. захар
- 6 с.л. мед
- 200 мл. олио
- 1 с.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. канела или друга подправка за
меденки, продават готови такива
- около 500 гр. брашно за меко
тесто
- орехи
Начин на
приготвяне:
Продуктите
се смесват в горната последователност, като се бърка с миксер, след добавянето на всяка
съставка. Брашното е ориентировъчно, тъй като зависи от големината на яйцата.
Добре е да се добавя малко по малко. Трябва да се получи консистенция на
топчета, които да не се разпадат. Накрая се слага орехче отгоре. Пече се в
предварително загрята фурна на 150 градуса за около 15-20 мин., в зависимост от
печката :)
Bon
appétit! :)
Comments
Post a Comment