"Човек на име Уве"- Фредрик Бакман

"Човек на име Уве"- Фредрик Бакман

Издателство: Сиела
Брой страници: 296
Моето издание е от 2015г.

"Човек на име Уве" е съвременен роман за човек, който е изключително колоритен. Уве е вдовец, който всеки ден иска да сложи край на живота си. Не намира смисъл в нищо без любимата си Соня. Но в този така важен за него момент идват нови съседи и сякаш с тяхното присъствие всичко се променя. Уве е човек с непоклатими принципи, които на моменти го поставят в доста неудобни ситуации. 

Книгата се лута в крайности, благодарение на които е интересна. Разказва се за сегашния момент. От време на време Уве се връща към миналото и става дума за Соня, за времето, когато е бил малък и за всички онези моменти, които дават обяснение за сегашното му състояние. Историите в книгата са ту смешни и забавни, ту тъжни и безнадеждни. Но всичко е съвсем истинско, като в живота на всеки човек. Множество от чертите в характера на героя са силно хиперболизирани.

Фредерик Бакман е шведски блогър и писател. Ако ви се чете нещо, което едновременно ще ви разсмее и разплаче, книгата би била чудесен избор. Както повечето съвременни произведения и това не блести с изключителен начин на изразяване. Художественият стил не е нищо особено. 

Заключение: Препоръчвам книгата, най-вече заради сюжетната линия и героите. Книгата е приятна за прекарване на свободното време.
Оценка: 8/10 


Comments

Popular Posts