Ябълков сладкиш



Време за приготвяне: 20 мин.
Време за печене: около 60 мин.

Необходими продукти:
  • 3-4 ябълки
  • сок от половин лимон
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. канела
  • 2 яйца
  • 150 гр. захар
  • 100 мл. олио
  • 140 гр. кисело мляко
  • 1 щипка сол
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия
  • 250 гр. брашно
  • 1 с.л. захар за поръсване
  • масло
Начин на приготвяне:
Ябълките се измиват, обелват, почистват и нарязват. Слагат се в купа и се заливат със сока на половин лимон (за да не потъмняват), слага се 1 с.л. захар и канелата.

В друга купа се приготвя кексовото тесто. Разбиват се яйцата със захарта. Добавят се олиото и киселото мляко. Отвново се разбърква. Аз ползвах миксер за по-бързо. Слагат се бакпулвера, солта, ванилията и малко по малко се добавя пресятото брашно. 

Накрая се сглобява сладкиша. В тава (тази, която е използвах е с d=23 см.), покрита с хартия за печене, се изсипва кексовата смес. Отгоре се подреждат ябълките. Поръсва се с 1 с.л. захар и се слагат няколко кубчета масло. 
Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 1 час. 


Bon appétit! :)





За още "сладки" рецепти ме последвайте във Facebook и в Instagram :)



Comments

Popular Posts