"Прясна Паста" в Пловдив


Прясна паста

Все по-често виждам в Instagram и другите социални мрежи нови места за пиене на кафе или хапване. С малко повече желание и труд, тези места са обзаведени с вкус и грижливо подредени. Но какво се случва след няколко месеца? Обстановката е занемарена, мебелите - захабени, приборите не толкова чисти, колкото са били преди, чака се много време за място и в крайна сметка се променя първоначалната идея. Обичам места, където се предлага не само качествен продукт, но и спокойствие, приятно обслужване и не на последно място чистота. Все пак здравето остава на първо място и хигиената за мен е нещо основно при избор на каквото и да е.

Не искам да се концентрирам върху негативното, но има места(например в някой мол), където масите са в трохи и разляти сосове, столовете са мазни. Човек, ако все пак реши да седне, трябва да си носи мокри кърпички, с които да си почисти сам.  

Поради тази причина искам да напиша поредица от статии за места, които са приятни, обслужването е професионално и това се е запазило във времето. Няма нищо по-хубаво от време, прекарано с приятел в един дъждовен ден с чаша топла напитка :)

Първото място, което искам да спомена, това е веригата италиански ресторанти "Прясна паста". Това е любимата ми паста в Пловдив, поради ред причини.

  • Менюто е ограничен брой ястия, от които всеки може да избере нещо за себе си. Когато човек не иска да яде месо, или спазва някакъв режим, се оказва, че е почти невъзможно да се храни навън. Тук не е така. На мен любимата ми паста е "Неаполитана", която е веган. Понякога си я поръчвам с добавка пармезан. Може да изглежда семпло, но наистина за мен няма по-вкусна паста от тази в града. Има предложения с месо, сирена, песто или морски дарове.
  • Всеки път е много вкусно - Обикновено човек дори да направи едни елементарни яйца, всеки път се получават горе-долу различно. Няма как храната да е 100% еднаква всеки път, това се случва само във веригите за бързо хранене. Но тук виждам, че има старание сосовете и пастата да са с еднакъв вкус. Искам да кажа, че когато човек си поръчва нещо, което обича, иска всеки път да е толкова вкусно, колкото е било и предишните пъти. В крайна сметка за един ресторант е най-важна храната :)
  • Обстановката е приятна - Посещавала съм ресторанта им в центъра на ул. Опълченска, посещавала съм и този в Тракия. И на двете места има избор къде да се седне - на ниски столчета, диван или на високи до прозореца. Така всеки може да избере, каквото най-много му харесва. Може да се отиде и с автомобил, което е плюс. 
  • Винаги е чисто - Както казах и по-горе, това за мен е много важно. Тук никога не съм връщала прибори, които да са се оказали не добре почистени. Поднасят ги с поръчката, завити в салфетка. 
  • Има възможност за поръчка по телефона - Това е удобно, ако не ви се излиза поради някаква причина. 
  • Цената за предлаганата услуга е символична - Освен паста се преглагат сандвичи, пиадини и сладкиши. Цените на пастата са между 4 и 8 лева, в зависимост от поръчаното. Това е 2 пъти по-малко от други италиански ресторанти, а вкусът (поне за мен) тук е много по-добър. Много пъти когато в България се направи качествен продукт, той обикновено е много скъп. Тук очевидно идеята е друга :)
Неаполитана с пармезан


Вие посещавали ли сте Прясна паста? Кои са Вашите любими места за хапване? 







Comments

Popular Posts